Comic Exhibition Party

Posted by rixals ismail



Hari ni dr pg sampai ke ptg aku menghabiskan masa berjalan-jalan bersama kawanku... Mula ke Times Square, berjalan n windows shoping. Then terus ke Sunway Pyramid coz ada comic party kat situ... hahah best n kelako ... tgk manusia2 berpakaian komik.. ahuksss.. aku ada gak mencuba pake costume kat situ.. tp xmolah tunjuk.. kelako.. hahahha....










cute mcm barbie doll...

Sebulan berlalu....

Posted by rixals ismail





Tiba-tiba suasana ini..daif....suram....sepi.... menyebabkan aku sebak.... entah kenapa kenangan bersama sahabat baikku... terpancar semula di mataku.... Tarikh 18hb 12 2009...3 hari lagi...genap sebulan dah member baik aku.... hilang dr pandangan aku..... hilang dari pendengaran aku..... hilang dari alis langkahku...
Walaupun selepas pemergiannya... banyak masa bersama.... tapi ... lain... berbeza.... seronok ketika bersama melancong ke terengganu... bersama di malam raya minum hingga ke tengah malam.... berjumpa... menelefon setiap hari .... bercakap.. berbual .. gelak ketawa.... menonton wayang.... berfacebook.... mengutuk... bergaduh.... menampar.... tapi... masih sedih... masih terasa.... kehilangan.........mungkin aku terlalu emosi... tapi... bila fikir balik.... Dialah antara kawan baik di antara yang terbaik dalam diri aku.... aku tahu ko pergi... menuntut kejayaan demi kerjayamu.. dirimu... keluargamu... dan keinginanmu....



Insyaallah... aku doakan apa yang terbaik untuk dirinya.... bersempena dengan Tahun Baru yang akan tiba pada tarikh yang sama juga.... ku ucapkan... Salam Maal Hijrah Sahabatku.... Moga tahun baru ini kau dapat menyempurnakan apa yang di hajati... menemui seorang insan yang bergelar isteri solehah... temui kejayaan dalam kerjaya... dan membeli lancer kesukaanmu dan mempunyai rumah idaman..... Moga apa jua rintangan dalam hidupmu... ku tahu kau akan hadapi dgn penuh tabah dan tawakal.... hadapi dengan tabah....



Dalam kenangan kehidupan kedaifan penuh nostalgia tatkala terungkit mimbar suci lantaran keharmonian penuh kesyukuran....
Penghijrahan akan berlaku jua akhirnya
Salam Maal Hijrah.......1431

Sahabatku..... Rahman

Selamat Tinggal Sahabatku..

Posted by rixals ismail






Hmmm hari ini hari terakhir rahman aka aman kat syarikat aku... Hari last man berkerja di sini... hari last man berkerja bersama aku dalam satu team... hari last aku lihat man di kompeni ni... hari last aku bergurau dengan man.. hari last aku di tampar olehnya.. hari last aku tgk senyum tawanya...



Setiap kali aku bangun aku akan terpandang wajah sahabatku ini.. setiap kali aku duduk aku pasti terpandang dirinya... Tak kira penat, x kira sakit... sahabatku ini pasti akan tersenyum....

Ada kala dalam satu team... aku suka kacau2 dan mengusik dia... ada kala aku juga suka menampar pipinya... ada kala aku suka mengganggu dirinya waktu di dalam kereta...setiap hari, aku dan safuan pasti menunggu man untuk bersama-sama ke site... bila man masuk kedalam kereta.. man akan cakap maaf en bujal, en safuan saya lambat... rumah jauh.... hmmmm.. dalam kereta man pasti akan ketawa.... x kira apa yg kitarang bual... man pasti ketawa...

Setiap kali aku mc... demam... man akan kal... tanya dah makan ke... dan pasti man akan membawa McD untuk aku..... baik sungguh hatimu.. lepas ni.. kalau aku sakit.. mc.. xde dah org nak htr makanan untuk aku.... setiap kali aku meminta pertolongan.. dia pasti menolong... x pernah berkira dgn aku...



Hari terakhir man kat sini.... arini.... walaupun payah... aku nak melepaskan kau pergi... walaupun aku sgt sedih kau akan meninggalkan kitarang.. aku terima akan ketentuan ilahi pada kau... Semoga kau berjaya di masa depanmu... tabah menghadapi dunia baru... cekal demi masa depanmu....akan ku ingat segala nasihat yang di beri... walaupun patah tumbuh hilang berganti... pasti tak sama dgn kau seorang..



Man..
Maafkan segala dosa-dosa aku... halalkan makan minum aku... ampunkan diri aku jika ada sewaktu perkenalan ini banyak menyakitkan hati kau... diri kau.. jiwa kau... maaf aku selalu mengambil gambar kau x kira masa... ada masa... Insyaallah kita kan berjumpa lagi... di lain waktu.. di lain ketentuan....
tak ada apa yang boleh aku beri di hari terakhirmu.. hanya sekadar doa buat titipin dirimu menghadapi alam fana baru...Harapan aku.. harapan kami... kau sentiasa di rahmati oleh yg maha Esa..... hadapi segala rintangan dengan tabah.... kau sentiasa boleh melakukan apa jua yang kau mahukan... ingatlah kami di sini walaupun hanya sedikit memori di hati... jenguklah kami di sini..walaupun hanya lalu di sisi...

dari
ingatan tulus ikhlas..
bujal

Ayam Penyet

Posted by rixals ismail



Semalam lepa sbalik dari site, aku singgah makan kat aym penyet. Pada mulanye nak mkn kat Nasi Lemak Antarabngsa, tapi ntah alih-alih ke ayam penyet... bila tengok menu, aku rasa macam dah pernah rasa ayam ni dulu. Jali belanja aku makan kat kawasan rumah dia, ada orang indonesia jual.... sedap gak.. byk rempah... sambal dia pun sedap...



Sape nak..... meh la aku belanja pake duit korang..wkakakaa

no comment

Posted by rixals ismail



no comment.............
no comment.............
no comment.............
no comment.............
no comment.............
no comment.............
no comment.............
no comment.............
no comment.............
no comment.............
no comment.............
no comment.............
no comment.............
no comment.............
no comment.............
no comment.............

Tag pepinat

Posted by rixals ismail



tag tag tag tag tag tag tag tag tag tag tag tag tag tag

NYATAKAN LIMA 5 FAKTA MENARIK TENTANG PEMBERI AWARD INI

1. PA Bos aku
2. Cantik
3. Lawa
4. Anggun
5. Bergaya

SETIAP BLOGGER HARUS MENYATAKAN 10FAKTA/HOBI DIRI SENDIRI SEBELUM MEMILIH PENERIMA AWARD YANG SETERUSNYA

1. suke makan
2. suke tido
3. suke internet
4. suke bersin
5. suke tgk movie
6. suke g downtown or sewaktu dgnnye
7. suke tgk tv
8. suka tgk perempuan lawa
9. suke buat org sakit hati
10. suke suke suke suke suke

penerimaawardseterusnye

- pepilah gak
- pepatih gak
- sapuan
- reraman
- rizal shari

Menjawab tag si pepinat

Posted by rixals ismail



1) APE YG ANDA RASE SEKARANG?
perut sakit.. byk mkn

2) RATE TAHAP KEEMOAN ANDA (1-5)
5..awawawaw

3) WARNA KESUKAAN ANDA?
biru n kelabu

4) KALAU DIBERI PELUANG, ANDA MAHU JADI ARTIS?
x mo lah.... x best

5) BAGI SATU SIKAP YANG ADA PADA ANDA
suke mkn n minum bykkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk2

6) ANDA RASE ADE SESEORANG SEDANG MEMINATI ANDA?
uik.... saper ek??????? sape minat kat aku.. aku bg cium...

7) KALAU ANDA BERDUKA APEKAH YANG ANDA AKAN BUAT?
tido or mknnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

8) JIKA ANDA WANITA, BERAPAKAH MAS KAHWIN YANG SESUAI UNTUK ANDA??
nasib aku laki2... cuma bayo je...

9) ANDA SUKA PEMBERI TAG INI KERANA???
suke ke??? hmm bolehlah... sebb dia suka makan... org dah hbs.. dia x hbs2 lg....

10) JIKA ANDA MENJADI PEMBERI TAG INI, APAKAH 3 PERKARA PERTAMA YANG AKAN ANDA LAKUKAN
sape aku nak tag lepas ni

TAG 7 MEMBER ANDA
1 - afifcr
2 - safuan
3 - pepilah
4 - pepatih
5 - aman
6 - wak jemah
7 - bos besar

1) NO 2 PERNAH JUMPE DGN NO 7?
hahah selalu.... siap kena tiaw

2) NO 3 PENAH BERGADUH DGN NO 4?
maklumlah BFF

3) ADAKAH 1 DAN 6 BOLEH HIDUP BAHAGIA?
mana leh.... no 1 laki orang

4) APE YG NO 5 PENAH BUAT KAT ANDA?
banyak gilerrrrrrrr......... x terkata



huhuu sape yg kena tag dua kali tu pandai2 lah jawab dua kali

my pren sang a song for me

Posted by rixals ismail



Abdul Rahman Rahman: chey
frixals: hancur hatiku, mengenang dikau
Abdul Rahman Rahman: wakakaka
Abdul Rahman Rahman: macam penah aku dgr itu lirik
frixals: mnjadi keping2
Abdul Rahman Rahman: menjadi keping2
Abdul Rahman Rahman: setelah kau pergi
frixals: huk huk huk
Abdul Rahman Rahman: tinggalkan kasih syg
Abdul Rahman Rahman: yg pernah singgah
Abdul Rahman Rahman: antara kita...
Abdul Rahman Rahman:
frixals: wow!!!
frixals: terkaku diriku sekejap
Abdul Rahman Rahman: sekali lagi maap kan lah
Abdul Rahman Rahman: ku tak bisa
frixals: sggh bertuah rasa
Abdul Rahman Rahman: ohohohoh
frixals: man menyanyi untuk diriku
Abdul Rahman Rahman:
frixals: jap nk copy n paste kat blog
Abdul Rahman Rahman: wahahhaa
Abdul Rahman Rahman: copy banyak skit
Abdul Rahman Rahman: kasi sume tau
Abdul Rahman Rahman: wakakaka



so sweet............

Ada gak mcm ni!!!

Posted by rixals ismail



video

what do you think about this pic.....

Posted by rixals ismail





hahahah lawak tak?????

Kawanku Sakit...

Posted by rixals ismail



Rabu lepas, kawan aku sakit.. sian dia.. demam teruk... mcm kena rasuk pun ada..wahhaha.. mula2 pergi la hospital colombia asia, perhhhh lawa (bangunannya la... nurse hampeh) wakakka... punya la tunggu dan cek darah, suhu semua, then bil ajumpa doktor igtkan kena warded, tp xleh coz bilik penuh... pelik kan... sian safuan... dah la tu kena bayo rm100 sbb x warded xleh lah guna insurans kad yg bayo mahal2 tu....



mana lah doktor ni... lamanyeee


hmmm apa nak jadi ngan aku yea....


hmm solat dulu lah jap...

Then lepas tu cari lah spital lain.. pergi pulak KPJ Hospitalll. aku kua rdulu dr keta tanya ada ke bilik kalo kena wardedm dgn spontan bhgn emergency kata xdok..wakkaakk ramai betul manusia yg sakit kan....

Lepas tu cuba lagi hospital lain. Si safuan dah mengeluh dah ... nak balik..nak balik... dia kata x tahan nak sakit n dah lama menunggu...so pergi lah hospital kpmc.. aku mcm biasa gi tanya dl.. then dia kata ada..itupun single bilik.. bolehlah.. tp nak kena cek kat doktor dulu..kenalah gi wad checkup balik... dah la tunggu dari jam 7.15 hingaaa 8.30 baru doktor datang cek... alasan dorang doktor xde coz ada kes emergency.. bayangkan... hospital yg beso tu.. x kan xde doktor lain yg leh wat cehckup n emergency.. punya lah marah... aku ttp sabar ngan rahman... si afuan asyik merengek nak balik..huh.. mcm budak kecik.. nasib baik demam.. kalo x lama dah kena penampo n tendang..wakakakkaa...... then lepas checkup.. doktor x bg masuk wad.... alasan wad tu tuk kaloa da org lagi worst yg masuk.. nak je marah aku ni.. dah la tunggu bagai nak rak..... nasib ada si man.. leh aku main-main ngan dia...wakakakka...... sian safuan... tp arini dah ok dah..... tp kejap2 kata nak deman. ni xleh la.. tu xleh laaa..... dah behenti merokok laa.... arini si rizal bg sbetang rokok apa jenis ntah hisap plak.. ntah pepe mamat ni... wann aku kutuk ko .. nak marah silakan..wkakakaka









Hmm gambo man xdok....mana ek.. wakkaka sian man.. dia lah yg amik sume shot ni.. coz my phone bongok dah hbs bateri..wakkakaka

Mcm2 hal

Posted by rixals ismail



sabtu lepas aku gi keje... as usual gi palam.. tghari kitarang gi lunch.. makan di palam square... aku, bukhari, safuan n cousin dia. .. ntah mcm mana dgn x semene-mena tanpa guruh di langit, hujan x turun, tsunami xde, kitarang di kejutkan oleh jeritan safuan... dia menjerit kerusi plastik yang dia duduk patah...wahahhahaha.. sungguh kelaka.... dah la jatuh then dgn tanpa segan silu dia bgn n duduk balik kat kerusi tu...hahaha jatuh lagi...wahahhaa.. semua mata pelanggan tertumpu kat dia..wahah tersangat kelaakaaa.... aku xleh gelak.. kena cover member bebb.... tp aku gelak bila msk dlm kangoo... yang x leh blah tu ada minah endon yang keje kat situ tergelaks ampai pecah perut.. bayangkan dia asyik gelak sampailah kitarang duk bayar duit makan pun dia gelak lagi..hahahahhaha.. si safuan patahkan kerusi plastik..whahahahahahah... dah gemuk mcm aku..wahahhaa

Ntah

Posted by rixals ismail



Dah 9 bulan aku wat keje kat puncak alam. Dah lama giler dah. Sebulan hanya sekali masuk office. Tu pun nak sumbit beberapa form or minta tandatangan my manager. huhuhu... Dah lama baru terasa penat.. macam segala tenaga dah habis dah.. walaupun kerje sudah banyak yang selesai, tapi ada lagi yang perlu di habiskan... huhhu bilalah nak habis.... Kepanatan terubat bila lihat ramai pelajar-pelajar (aweks ek... jgn salah faham) kat sini... Segala macam bentuk, segala macam ragam , segala macam wajah, huhuhuhu...... manalah jodoh aku ni x sampai-sampai...awawwaa.. mana tahu dapat yg umur 6 - 7 tahun mude dr aku..awawwawaa.... x pun dapat lecturer yang ehem ehem ehem... yang pakai keta lambang W ke..wakakakkaa......

Kepayahan.

Posted by rixals ismail



Hari ni sangat penat. Penat yang teramat sangat. Kerja di site banyak lagi. Deployment IP Phone sudah pun bermula. Aku dan teman seperjuangan berlari mengejar masa untuk menyiapkannya. Mana nak buat pemasangan dan konfigurasi, nak liase dengan customer lagi, memang susah dan memakan masa. Hanya 2 team untuk pemasangan ini. Tapi sepenat-penat aku, aku amat sedih melihat temanku yang lain yang mengangkat pc ke makmal2. Kesian dorang. Berpeluh sana sini, mengejar waktu yang kian suntuk. Bayangkan semua makmal ada 8. setiap makmal ada 42 termasuk server. Jadi ada beratus unit komputer yang perlu deploy. Dan bayangkan orang yang buat semua itu x sampai 10 orang. Masa hanya tinggal beberapa hari sebelum 30 jun ini. Yup, 30 jun nak kena siapkan semua sebelum pelajar mendaftar. Aku bukan tidak menolong, tapi aku pun ada kerja yang perlu di lakukan. Dan tadi aku dapat berita yang jika makmal tidak siap dalam tempoh tersebut, tiada in*** akan kami semua dapat. Aduh, kenapalah jadi begitu. Kami bertungkus lumus nak menyiapkan padahal orang tidak mencukupi. Semua yang terlibat dah teramat penat. Moral dah down. 300 lebih pc kena angkat, kena pasang kena konfigur. hmmmm sampai ada beberapa temanku dah sakit belakang. Terseksa kawan sekerjaku. Mereka bukan robot. Mereka pun manusia. Ada rasa hati. Ada kala kena berehat. Ada kala penat. Hari ni seorang dah mc. Dah sakit sebab mengangkat semalam.Kalau aku ada duit, aku upah orang2 indonesia untuk mengangkat. Tak sanggup aku tengok kawan2 aku macam tu. Pernah satu ketika dulu, aku terlibat dalam pemasangan pc di sebuah kompeni. Beratus unit pc dalam masa seminggu lebih. Dan akhirnya aku di masudkan dalam wad selama beberapa hari. So aku tahu kepayahan untuk deploy semua pc tersebut. Dan selepas siap ini, ada lagi makmal yang perlu di siapkan. Bersabarlah semua...

Keretaku.. luahanku....

Posted by rixals ismail





Atas beberapa sebab.. daku terpaksa edit beberapa ayat dlm entry ku ini.

Hari ni aku sedih. Keta aku dah mcm2 bunyi sejak berulang alik ke palam. Seat dah bunyi, spring dah out, absober dah out. Tayar bunga dah hbs, bocor kena paku2 kat sana maklumlah tapak construction. Keta tu aku guna x sampai pun setahun. Mileage pun dah 35 ribu baru 10 bulan. Dah jadi kete yg umo 4 5 tahun. Sedih sgt2. Lagi 8 tahun nak bayo. Aku takut dah 2 tahun, habis problem, bunga pun belum habis bayar Uwaaaaaaaaa. Mcm2 rintangan nak cari rezeki yang halal. Tu je lah keta yg aku ada setelah lama mgunakan kancil 660. Hari-hari aku bergerak ke puncak alam bertiga. sekarang bertambah lagi sorang dan kebelakangan ni tambah lagi sorang kerana keretanya sudah rosak akibat perkara yang sama travel ke palam. So sekarang keretaku membawa 5 orang. Aku x kisah berkongsi kenderaan sebab hala tuju masing-masing adalah sama. Untuk mencari rezeki. Dan rezeki yg ku cari mengharuskan aku ke puncak alam setiap hari. Cuma aku sedih keadaan keretaku skrg. Kereta baru, tp dah mcm kerete lama. Kekadang selamat lah jugak dapat guna kangoo x perlu isi minyak cuma tol saje. Tu pun kena berebut ngan Bukhari coz dia puna ada kerje nak deliver barang. Setiap malam kena deal ngan bukhari nak berebut kenderaan yang satu tu. Dapat claim nak rotate hari mendatang pulak. So aku kena spend duit tuk isi minyak. Takut kalo xde duit, camne nak gi site. Bkn aku je x dpt gi site, lima2 x dapat. Dah kena marah ngan client. Nak naik keta kawan-kawan aku semua x mo bawak gi site kang rosak n mmg dah ada yg rosak pun. Depa nak baiki pun xde duit, gaji cukup2 makan. Nak x nak, kenalah aku mengalah. Akhir bulan dapatlah gaji leh bayar bil2 dan hidup ini akan rotate semula. Entahlahh... sabar je...Kot- kot ada offer best, aku try. Insyaalah kalau bersabar ada rezeki aku nanti.....amin...

Keretaku.....luahanku....

Posted by rixals ismail






Hari ni aku sedih. Keta aku dah mcm2 bunyi sejak berulang alik ke palam. Seat dah bunyi, spring dah out, absober dah out. Tayar bunga dah hbs, bocor kena paku2 kat sana maklumlah tapak construction. Keta tu aku guna x sampai pun setahun. Mileage pun dah 35 ribu baru 10 bulan. Dah jadi kete yg umo 4 5 tahun. Sedih sgt2. Lagi 8 tahun nak bayo. Aku takut dah 2 tahun, habis problem, bunga pun belum habis bayar Uwaaaaaaaaa. Mcm2 rintangan nak cari rezeki yang halal. Tu je lah keta yg aku ada setelah lama mgunakan kancil 660. Hari-hari aku bergerak ke puncak alam bertiga. sekarang bertambah lagi sorang dan kebelakangan ni tambah lagi sorang kerana keretanya sudah rosak akibat perkara yang sama travel ke palam. So sekarang keretaku membawa 5 orang. Aku x kisah berkongsi kenderaan sebab hala tuju masing-masing adalah sama. Untuk mencari rezeki. Dan rezeki yg ku cari mengharuskan aku ke puncak alam setiap hari. Cuma aku sedih keadaan keretaku skrg. Kereta baru, tp dah mcm kerete lama. Memanglah aku boleh claim ke palam tapi kalau claim yg aku dapat hanya digunakan untuk servis dan baiki kete yang rosak, lama-lama kering lah. Aku nak kena roling untuk isi minyak dan tol. Bayangkan setiap 2 hari ke palam aku perlu isi rm50. Tu pun kalau aku x bergerak, akalu aku bergerak kat dlm site mau rm70 tuk 2 hari. Kalau sebulan tu aku pergi setiap hari dah habis duit aku dlm 900 tuk keta minyak saje tak masuk tol yang rm10 sehari. Jadi setiap bulan aku kena habiskan 1 ribu lebih untuk travel ke palam blm personal lagi. nasib baik tol aku rotate dgn safuan tuk bayo, kalau x habislah kering. Kekadang selamat lah jugak dapat guna kangoo x perlu isi minyak cuma tol saje. Tu pun kena berebut ngan Bukhari coz dia puna ada kerje nak deliver barang. Setiap malam kena deal ngan bukhari nak berebut kenderaan yang satu tu. Dapat claim nak rotate hari mendatang pulak. Claim pun x tahu masuk cepat or lambat. So aku kena spend duit tuk isi minyak. Takut kalo xde duit, camne nak gi site. Bkn aku je x dpt gi site, lima2 x dapat. Dah kena marah ngan client. Nak naik keta kawan-kawan aku semua x mo bawak gi site kang rosak n mmg dah ada yg rosak pun. Depa nak baiki pun xde duit, gaji cukup2 makan. Site elaun pun dah di tarik balik. huhuh. Pelik kan, duk site tp x dpt site elaun... Nak x nak, kenalah aku mengalah. Xpelah, aku keje dah lama, aku dah biasa hidup susah, dari kecik lagi aku bkn org senang. Mak ayah hanya penoreh getah, so aku x kisah kalau x makan janji aku dapat jalankan tugas aku. Akhir bulan dapatlah gaji leh bayar bil2 dan hidup ini akan rotate semula. Entahlahh... sabar je...Kot- kot ada offer best, aku try. Insyaalah kalau bersabar ada rezeki aku nanti.....amin...

Diriku...Jiwaku... kosong...

Posted by rixals ismail



Jiwaku yang sesaat kosong …
kini mati dan perlahan membatu …
setapak demi setapak menghitam
tanggalkan semua masalah tanpa
penjelasan yang bisa di mengerti
pecah menjadi serpihan pasir
terhisap nafas sang waktu dan
perlahan menghilang
dan kini tubuh tanpa jiwa ini
terus berjalan tanpa arah dan tujuan
bersama dengan hati dan arah yang tersisa
aku terlahir sebagai iblis
iblis dari tubuh tanpa jiwa

Ya Allah Ya Tuhanku
Aku mohon kepadamu Ya Allah
Bawalah aku ke jalanMu
Sucikanlah jiwaku untukMu
Tenangkanlah aku di sampingMu
Berkatilah hidupku di sisiMu
Penuhkanlah dadaku dengan iman
Amin...

Permohonan Maaf

Posted by rixals ismail



Sebagai owner kepada bebujal.blogspot.com, disini saya ingin memohon maaf jika ada diantara artikel/entry saya menyakitkan hati pembaca2. Saya juga memohon maaf atas penggunaan gambar tanpa kebenaran dan segala jenaka atau ayat yang memberi kesan negatif terhadap diri pemunya gambar. Saya juga ingin menekankan bahawa artikel yang saya buat itu bukan berniat untuk mengutuk atau menjatuhkan sesiapa. Hanya sebagai lawak dan tiada niat sebagai fitnah ataupun gossip. Jika ada di antara pembaca saya yang tidak puas hati/mengambil hati atau menyentuh hati, saya mohon perkenan maaf. Sekiranya ada yang ingin menyaman saya, silalah ikut prosedur yang telah di tetapkan oleh undang-undang. Di sini saya akan menarik kembali beberapa entry yang telah di publish. Sekali lagi saya mohon ampun dan maaf jika ada terlanjur kata, terkasar bahasa, tertulis yang tidak sepatutnya.

sekian,
bujal

For Rent

Posted by rixals ismail



4 Gigolo for rent...


Nama : Saf
Nama Glamo : Sotong
Umor : 69 tahun
Status : Single
Kerje : Basuh berak unta
Tahap : Memuaskan
Bayaran : RM1.50



Nama : Amirul
Nama Glamo : Si Comel
Umor : 55 tahun
Status : Single but available
Kerja : Angkat Kotak
Tahap : Kepuasan abadi
Bayaran : RM3.50


Nama : Af
Nama Glamo : Pip
Umor : 67 tahun
Status : NA
Kerja : NA
Tahap : NA
Bayaran : NA - negotiate


Nama : Buj
Nama Glamo : Ryu
Umor : 27 Tahun
Status : Single
Kerja : heheheheh
Tahap : menjilat jari
Bayaran : very expensive...

Tagged ... x faham lagi tag ni untuk apa..uwaaa

Posted by rixals ismail



Tagged by pilah

1)"5" nama timangan-
Bujal - nama glamor.. aku pun kureng ckit pasal asal usul nama ni
Acik - nama kat kg, keluarga aku panggil, termasuk keluarga belah mak, termasuk keluarga belah bapak termasuk kaum kerabat yang mempunyai kacang-kacang yang berbau sama dengan aku
Ijal - nama kawan-kawan sekolah panggil, nama kawan-kawan bukan sesekolah panggil, nama orang yang dari kecik kenal aku panggil, nama orang-orang yang panggil --uik?
Ryu - nama panggilan aku waktu kat jepun (cewahhhhh)nama awek-awek jepun panggil, nama orang bawak bas sakai panggil (uik ntah ye ntah idok) nama glamer aku kat sana..wahhahahahhaa
Jal - nama orang yang malas nak sebut nama aku bersuku kata, suku kaum, suku tiga, sesuku...awawwawawawawa

2) "5" sifat/tabiat buruk
Bosan gi makan
Susah hati gi makan
Sakit hati gi makan
Suka hati gi makan
Makan hati gi makan

3) "5" makanan favourite
Telor dadar
Telor mata
Telor bungkus
Telor bistik
Telor sendiri --- wahahahhahaha

4)"5" subjek pelajaran paling suka
ERT - leh makan
Sains Pertanian - leh tanam sayur untuk di makan
Sains Perusahaan - leh wat tempat nak tanam sayur tuk di makan
Sains Pemakanan - leh tahu apa kandungan dalam makanan
Sains rumahtangga - senang nak suh wife masak apa untuk di makan

5)"5" benda wajib dlm purse
Duit kertas rm1
Duit kertas rm1 lama
Duit kertas rm2
Duit kertas rm5
Duit kertas rm10

6) "5" topik yang biasa di bual bersama pasangan/teman.....
Bila nak kawin
BIla nak insaf
Bila nak belanja
Bila nak buat itu
Bila nak buat ini


7) "5" MANGSA TAG.
My Akauntan
My New Cleaner
My Old Manager
My HR Manager
My Projek manager

Sekadar Renungan

Posted by rixals ismail



Rukun Islam

1. Mengucap dua kalimah syahadah

"Aku naik saksi bahawa tiada Tuhan yang layak disembah melainkan Allah dan Nabi Muhammad itu adalah pesuruhNya".
Dengan Shahadah, kita mengabdikan diri dengan hati sanubari dan dengan pengakuan lidah bahawa Tuhan yang Mana Esa itu adalah Allah s.w.t dan Nabi Muhammad itu adalah pesuruhNya.


2. Menunaikan solat lima waktu sehari semalam
Dengan sembahyang kita mengabdikan seluruh tubuh badan kita menyembah kepadaNya.Mulai dari lidah membaca, tangan bergerak, mata, telinga dan fikiran terpusat dengan susunan rukun sembahyang yang diajar oleh Nabi SAW.

3. Membayar zakat
Dengan zakat, kita mengabdikan kepada Allah dengan menyerahkan sebahagian dari harta milik kita kepada mereka yang berhak menerimany

4. Berpuasa pada bulan Ramadan.
Dengan berpuasa, kita mengabdikan hawa nafsu dan segala keinginan kita kepada Allah dengan menahan nafsu makan dan minum serta menjauhkan laranganNya. Ini secara langsung akan melahirkan rasa keinsafan serta meningkatkan ketakwaan kepada Allah swt


5. Mengerjakan Haji bagi mereka yang mampu.
Dengan berpuasa, kita mengabdikan hawa nafsu dan segala keinginan kita kepada Allah dengan menahan nafsu makan dan minum serta menjauhkan laranganNya. Ini secara langsung akan melahirkan rasa keinsafan serta meningkatkan ketakwaan kepada Allah swt

Rukun Iman

1. BERIMAN KEPADA ALLAH
Dengan Iman, kita membulatkan keyakinan dan menundukkan diri serta hati kita hanya kepadaNya. Secara positif kita menuju Tauhid yang semurni-murninya dan secara negatif kita menolak segala bentuk pemujaan kepada selain Allah swt

2. Beriman kepada Malaikat-malaikat
Dengan Iman, kita mempercayai adanya makhluk ghaib yang bernama malaikat yang menjalankan tugasnya mengikut perintah Allah. Secara positif kita percaya kepada alam ghaib yang ditegaskan oleh Allah. Secara negatif

3. Beriman kepada Kitab-kitab
Dengan beriman kepada kitab-kitab suci, kita mempercayai adanya kitab-kitab Allah yang meminpin manusia, yang diakhiri dengan kitab AL QURAN

4. Beriman kepada Rasul-rasul

Dengan beriman kepada nabi-nabi dan rasul-rasul, kita mempercayai adanya manusia pilihan yang diutuskan oleh Allah untuk memberi petunjuk, yang diakhiri oleh Nabi Muhammad SAW

5. Beriman kepada Hari Kiamat

Dengan beriman,kita mempercayai bahawa disebalik kehidupan di dunia yang fana ini masih ada lagi kehidupan yang abadi dan berkekalan iaitu disuatu tempat penentuan kedudukan manusia sama ada di Syurga atupun di Neraka.

6. Beriman kepada Qada dan Qadar
Dengan beriman kepada Qada' dan Qadar, kita mempercayai bahawa disamping kita berusaha dan merancang akan kehidupan di dunia ini, Allah telah menentukan segala sesuatu itu dan terletak di dalam kekuasaanNya

Rukun Kawin

1. Suami
2. Isteri
3. Saksi
4. Wali
5. Akad

My Beloved Friend in Paper

Posted by rixals ismail



Wahhhh sila lah baca... untuk keterangan lanjut sila menghubungi Rahman no 012 XXXXXXX.
Sebarang kemusykilan bolehlah menghubungi saya (as a Pengurus Artis) ...awwawawaa.... Untuk sebarang sesi fotography majalah, sila buat temujanji seminggu lebih awal.....



Model : Rahman
aka : Ust Amirul
The Mail
June 1, 2009
Now, available at store near you...wahhahahaa

Piza Hut

Posted by rixals ismail



arini lunch aku di taja oleh fatiha n filah.... baik sungguh gadis berdua ni.. belanja aku makan.. piza lagi... dorang celebrate my besday so dorang banje makan piza...hhuh best-best.. kenyang giler... so to fatiha n filah terima kasih kerana belanja saya ni mkn n terima kasih kerana baik dgn saya selalu (---ada makna tu) wahahha....





--so kepada sesiapa bila tiba besday anda silalah hubungi cik filah n cik fatiha di talian 019/3 XXXXXXX untuk mendapatkan kupon dibelanja makan

Bupen n Jaya

Posted by rixals ismail



harini last day bg our guard kat palam. Selepas 7 bulan bertapa di palam, akhirnye tugas mereka habis. Guard 2 org ni very kind n selalu tolong angkat-angkat barang. Mereka jaga brg2 di palam dgn baik dan setiap brg keluar dan masuk, mereka pasti igt. Yang aku suspect, mereka sudah tahu apa itu cable fiber, utp, network, ip phone dan mcm2. Nak cr brg or brg yang kita x igt mana letak pun, dia tahu... ingatan mereka ckp bagus.... dorang kat sana x pernah keluar dari site sejak 7 bln yg lalu dan mereke kena jaga palam 24 jam selama 7 bln without tukar org lain.... gigih sggh...if aku jd kaya, aku amik dorang berdua jadi my guard..awawawawawa



so to bupen n jaya.. gudluck....

my friend love to eat...

Posted by rixals ismail



Everybody love to eat.. me also love it....i dedicate this entry to ..uhuh. u know who..


makan mee maggi....


makan burger kay ef ci..


nasi lemak puncak alam...


kek secret recepi... sori cik pilah x bg lagi tapauwer


ni ngan anak angkat man.. nama eleesya..

Bye-bye Practikal Stdent

Posted by rixals ismail



Our budak practical student dah hbs.. huhuhu lepas ni sume bende kenalah wat sendiri... walaupun depa ni selalu gak x ikut arahan,, tp kekadang dorang buat gak apa yg di suruh (setelah di marah..whahaha)... pepepun gudluck to all of u.....semoga berjaya di masa depan....to syakir aka cat, akmal aka upin, apis aka ipin, amirul and mas thank u coz byk tlg we all n sori if selalu baran ngan korang..huhuhu








syakir n mas... masing2 suka tp malu...uhuh

video
Makan-makan last day with budak praktikal

Our budak practical student dah hbs.. huhuhu lepas ni sume bende kenalah wat sendiri... walaupun depa ni selalu gak x ikut arahan,, tp kekadang dorang buat gak apa yg di suruh (setelah di marah..whahaha)... pepepun gudluck to all of u.....semoga berjaya di masa depan....to syakir aka cat, akmal aka upin, apis aka ipin, amirul and mas thank u coz byk tlg we all n sori if selalu baran ngan korang..huhuhu

Tag Pilah

Posted by rixals ismail



Secara tiba-tiba (tiba2?) di tag oleh cik PILAH, jadi mari kita lihat...

1.Bekas kekasih saya adalah
ntah.. x igt..dah lupe sume....uik

2.Saya sedang mendengar
kipas angin rumah berpusing dan tv yang bising

3.Mungkin saya patut
basuh baju.. takut esok terlupe.. and xde baju nak pakai..

4.Saya suka beli
seekor ayam setiap minggu nak wat masak2 kalo lapo


5.Sahabat-sahabat baik saya
sanagt baik n suke sakitkan hati..whahahaha

6.Saya tak paham bagaimana
ada ayam berkeliaran kat kawasan umah saya duk memekak berkokok pagi2 mengaco org nak tido. Nak kena sembelih agaknye


7.Saya kehilangan
duit yang ntah keman hilang setiap makan kat kedai

8.Ramai yang berkata
saya x berapa betul..wahhaha mmg pun

9.Makna nama saya
ntah.. tu yang x tahu tu.....

10.Cinta itu adalah
Halus kot

11.Di suatu tempat, seseorang sedang
membuang air besar kerana termakan nasi basi...

12.Saya akan
tido jap lagi kalo cite astro ni sume menyakitkan hati

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud
ntah.. ada makna lain ke

14.Telefon bimbit saya
Nokia - 6120

15.Bila saya terjaga dari tidur
saya akan terus ke toilet nak berak

16.Saya paling meluat apabila orang
habiskan makanan saya

17.Pesta/Parti adalah
Pesta konvo kat UPM

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah
cipan

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah
waktu sekolah.. dapat wat mcm2

20.Hari ini
saya belum mandi petang

21.Malam ini saya akan
lerr..tidolah

22.Esok pula saya akan
bangun tido lewat

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini
terus pakai umora...wahahhaa

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan paling best ialah
Giant..,.. murah

26.Makanan Barat atau Jepun
Barat sbb byk suke yang grill

27.Bilik yang terang atau gelap
Gelap.. masyuk beb

28.Makanan segera adalah
maggi..

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
tiap2 mlm je nak feeling.....



haaa dah x tahu btl ke idok

cik pilah suh copy sume..so saya copy je..wahhaha

Hari2 Terkahir Rahman ...

Posted by rixals ismail



............bersama budak praktikal..wahahha gimik je tuh tajuk besar.....
Man threat budak-budak tu makan petang.. igt beberapa org je tp yg dtg ke p alam square sume ke tempat kitarang.. meriah suasana beb....





Ni salam bersalaman.. maklumlah hari last budak praktikal jumpa rahman. Next week man dah xde. Cuti kawin...huhuhu. Rahman kat site dah jadi pemarah yang sgt2. Boleh dikatakan tiap-tiap hari dia marahh.. lambat marah, cepat marah x ikut arahan marah... uhuhhuhuu.. pepe pun itu sume asam garam kehidupan kan... So to budak praktikal, jgn amik hati lorrr... Rahman sayang korang semua tu.. cuma x tunjuk je..... Haaa nak tahu x, waktu rakaman ni kalo korang perasan rahman kuar air mata ckit..whahahah.. so sweetttt

video

Tension.....

Posted by rixals ismail



Aku tension
tension ngan diri ku
tension ngan diri disebelahku
tension ngan diri di hadapanku
tension ngan diri di belakangku
tension ngan diri di tepiku
tension ngan sume org di sampingku
tension ngan sume manusia di kehadiranku
tension ngan sume kawanku
tension ngan sume officemateku
tension ngan sume org-org-org-org kat bumi ni
huh huh huh huh huh
aku dah gileee
leh masuk hospital bahagia
biar senang nak cerita
lawatlah aku, aku gumbira disana

Kepala Paip

Posted by rixals ismail



AKu jadi plumber arini.. wahhh.... tadi gi umah cik pilah btlkan kepala paip yang x keluar airnye....(igt lainlah tu)..whahahahha.. aku gi beli kepala paip stainless steel kat kedai hardware rm15.00 dgn apa ntah nama yang putih tu aku x tahu nak panggil..wahhhahahaa.. tapi setelah pasang.. aku x tahu kenapa kepala paip tu x boleh tegak.. dia bengkok je...wahhahahahahah .. kelako2 kelako2 kelako2....


pelik kan.... kang kalo cuba puisng lg patah plak btg paip tu..uhuh

Ptg pula dapat jemputan makan makaroni goreng.. hehehe sedap sedap sedap cuma air je tawau.. whahahahaha..... elok tu untuk kesihatan

Training Room

Posted by rixals ismail



Hari ni team network kena siapkan training room untuk digunakan isnin ni. Penat n bowink gak kene keje hari cuti ni. Tapi dah tanggungjawab, kenalah buat. Selalu ada abg din manager lama aku yang settlekan sume benda ni tapi oleh kerana dia di tukarkan ke department yang staffnye x cukup (asyik keluar dan masuk), kenalah kitarang ni(bak kata afif 3 stooges- TQ afif kutuk kitarang ) buat. HUK Huk HUk... Takpela ni semua tugas gak. Nasib baik jumaat lagi our Haji n Abg Radzi n Syawal dah susun atur dulu pc. Kalau x, sakit lagilah pinggang n kaki aku ni. huhuhu. Tadi pun duk mengemas barang-barang dah rasa dah sakitnye.... Nak beli barang-barang lagi, ni xdok, tu xdok...huhhhhuu.... wat cabling... nak terminate network.. check perisian...uhhhuhu...... nasib lom kawin.. kalo x... hahhaha x dapat nak nolong dohhhhh.....


Man tgh betullkan cable n wat cabling


rehat japsss... tgh cuba2 kot leh jadi trainer..


Tgh cek swicth 3 com kot2 leh pakai lagi...


hmmmmm penat penat


akhirnye siap jugak lah sume.. except antivirus....huuhuhuh

Puncak Alam

Posted by rixals ismail




huhuhuhuh y always 3 of us need to solve many thing in here... very tired.... very stress.....and we neeeeed a longgggggg longggggggggggggg vacation......... . neeeed tooooo doooooooooooooooo everythinggggggggggggggggg...... needddddd toooo involve everything.............. needddd toooooo setleeee up anything........ pls someone help us...... i do not know if we can survive... our leg broke (especially me..wahhahaha)... our heart broke......... our car broke......our money also brokeeee......neeeddd to panjat tangga tingi-tingi.... neeeeeedddd mooooooooorreeee salaryyyyyyy plus moreeeeee boooooooonuuuuus...... arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh................
wayerless......ip phone.....firewall.....network installation.........
oa server...domino....karspersky......pc installation.....notebook installation.......printer installation.....cisco switch...... patching........ TPM.....TSM......document........ support...... scada........ internet...... server....... no training at all......... huh...... very suspect too safuan, lucky we hv him.... very kind person....and we learn many things from him...he like robot knows everything... glad to hv him onboard.... kan man..hehhehe... someone..pls kill me.....(huhuhu jgn btl2 la blm kawin ni...)

CElibrate besday MIss HR

Posted by rixals ismail



NI kitarang celibrate besday patiha.... tgk la yea.. hehehe x tahu nak cakap pe.. anyway hepi besday fatiha...huhuuhuh..


Tgh prepare nak wat surprise


Nyanyik tu..... terkejut hahahhaa
tu si jemah Pompuan melayu terakhir duk pakai batik..


opsss panas panas cepat la teha


hembus.. aauusssssss x padam pun...
kek cokelat indulgence secret recepi......


antara makanan yg di hidangkan.... sedap .. mkn freeee


sambal dlm kualai... pilah masak....


kopok si wak jemah masak....


air sunquick mandarin....


main cos mee goreng


lauk ayam kay ef ciiii...ala2 je