Keretaku.. luahanku....

Posted by rixals ismail





Atas beberapa sebab.. daku terpaksa edit beberapa ayat dlm entry ku ini.

Hari ni aku sedih. Keta aku dah mcm2 bunyi sejak berulang alik ke palam. Seat dah bunyi, spring dah out, absober dah out. Tayar bunga dah hbs, bocor kena paku2 kat sana maklumlah tapak construction. Keta tu aku guna x sampai pun setahun. Mileage pun dah 35 ribu baru 10 bulan. Dah jadi kete yg umo 4 5 tahun. Sedih sgt2. Lagi 8 tahun nak bayo. Aku takut dah 2 tahun, habis problem, bunga pun belum habis bayar Uwaaaaaaaaa. Mcm2 rintangan nak cari rezeki yang halal. Tu je lah keta yg aku ada setelah lama mgunakan kancil 660. Hari-hari aku bergerak ke puncak alam bertiga. sekarang bertambah lagi sorang dan kebelakangan ni tambah lagi sorang kerana keretanya sudah rosak akibat perkara yang sama travel ke palam. So sekarang keretaku membawa 5 orang. Aku x kisah berkongsi kenderaan sebab hala tuju masing-masing adalah sama. Untuk mencari rezeki. Dan rezeki yg ku cari mengharuskan aku ke puncak alam setiap hari. Cuma aku sedih keadaan keretaku skrg. Kereta baru, tp dah mcm kerete lama. Kekadang selamat lah jugak dapat guna kangoo x perlu isi minyak cuma tol saje. Tu pun kena berebut ngan Bukhari coz dia puna ada kerje nak deliver barang. Setiap malam kena deal ngan bukhari nak berebut kenderaan yang satu tu. Dapat claim nak rotate hari mendatang pulak. So aku kena spend duit tuk isi minyak. Takut kalo xde duit, camne nak gi site. Bkn aku je x dpt gi site, lima2 x dapat. Dah kena marah ngan client. Nak naik keta kawan-kawan aku semua x mo bawak gi site kang rosak n mmg dah ada yg rosak pun. Depa nak baiki pun xde duit, gaji cukup2 makan. Nak x nak, kenalah aku mengalah. Akhir bulan dapatlah gaji leh bayar bil2 dan hidup ini akan rotate semula. Entahlahh... sabar je...Kot- kot ada offer best, aku try. Insyaalah kalau bersabar ada rezeki aku nanti.....amin...

8 Nak Nyampuk:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Fitrah said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Afif said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Kepala Hotak Ko said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Si Terajang said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Bujal said...

this is my fucking entry.. my fucking blog.. so fuck off! at least i brave enough to write this... than u all just write ur comment as anonymous... so all of u fuck off!!! kiss ur asshole!!!

noname said...

yeearrgghh!! bacul pnye anonymous!!