Bupen n Jaya

Posted by rixals ismail



harini last day bg our guard kat palam. Selepas 7 bulan bertapa di palam, akhirnye tugas mereka habis. Guard 2 org ni very kind n selalu tolong angkat-angkat barang. Mereka jaga brg2 di palam dgn baik dan setiap brg keluar dan masuk, mereka pasti igt. Yang aku suspect, mereka sudah tahu apa itu cable fiber, utp, network, ip phone dan mcm2. Nak cr brg or brg yang kita x igt mana letak pun, dia tahu... ingatan mereka ckp bagus.... dorang kat sana x pernah keluar dari site sejak 7 bln yg lalu dan mereke kena jaga palam 24 jam selama 7 bln without tukar org lain.... gigih sggh...if aku jd kaya, aku amik dorang berdua jadi my guard..awawawawawa



so to bupen n jaya.. gudluck....

my friend love to eat...

Posted by rixals ismail



Everybody love to eat.. me also love it....i dedicate this entry to ..uhuh. u know who..


makan mee maggi....


makan burger kay ef ci..


nasi lemak puncak alam...


kek secret recepi... sori cik pilah x bg lagi tapauwer


ni ngan anak angkat man.. nama eleesya..

Bye-bye Practikal Stdent

Posted by rixals ismail



Our budak practical student dah hbs.. huhuhu lepas ni sume bende kenalah wat sendiri... walaupun depa ni selalu gak x ikut arahan,, tp kekadang dorang buat gak apa yg di suruh (setelah di marah..whahaha)... pepepun gudluck to all of u.....semoga berjaya di masa depan....to syakir aka cat, akmal aka upin, apis aka ipin, amirul and mas thank u coz byk tlg we all n sori if selalu baran ngan korang..huhuhu








syakir n mas... masing2 suka tp malu...uhuh

video
Makan-makan last day with budak praktikal

Our budak practical student dah hbs.. huhuhu lepas ni sume bende kenalah wat sendiri... walaupun depa ni selalu gak x ikut arahan,, tp kekadang dorang buat gak apa yg di suruh (setelah di marah..whahaha)... pepepun gudluck to all of u.....semoga berjaya di masa depan....to syakir aka cat, akmal aka upin, apis aka ipin, amirul and mas thank u coz byk tlg we all n sori if selalu baran ngan korang..huhuhu

Tag Pilah

Posted by rixals ismail



Secara tiba-tiba (tiba2?) di tag oleh cik PILAH, jadi mari kita lihat...

1.Bekas kekasih saya adalah
ntah.. x igt..dah lupe sume....uik

2.Saya sedang mendengar
kipas angin rumah berpusing dan tv yang bising

3.Mungkin saya patut
basuh baju.. takut esok terlupe.. and xde baju nak pakai..

4.Saya suka beli
seekor ayam setiap minggu nak wat masak2 kalo lapo


5.Sahabat-sahabat baik saya
sanagt baik n suke sakitkan hati..whahahaha

6.Saya tak paham bagaimana
ada ayam berkeliaran kat kawasan umah saya duk memekak berkokok pagi2 mengaco org nak tido. Nak kena sembelih agaknye


7.Saya kehilangan
duit yang ntah keman hilang setiap makan kat kedai

8.Ramai yang berkata
saya x berapa betul..wahhaha mmg pun

9.Makna nama saya
ntah.. tu yang x tahu tu.....

10.Cinta itu adalah
Halus kot

11.Di suatu tempat, seseorang sedang
membuang air besar kerana termakan nasi basi...

12.Saya akan
tido jap lagi kalo cite astro ni sume menyakitkan hati

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud
ntah.. ada makna lain ke

14.Telefon bimbit saya
Nokia - 6120

15.Bila saya terjaga dari tidur
saya akan terus ke toilet nak berak

16.Saya paling meluat apabila orang
habiskan makanan saya

17.Pesta/Parti adalah
Pesta konvo kat UPM

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah
cipan

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah
waktu sekolah.. dapat wat mcm2

20.Hari ini
saya belum mandi petang

21.Malam ini saya akan
lerr..tidolah

22.Esok pula saya akan
bangun tido lewat

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini
terus pakai umora...wahahhaa

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan paling best ialah
Giant..,.. murah

26.Makanan Barat atau Jepun
Barat sbb byk suke yang grill

27.Bilik yang terang atau gelap
Gelap.. masyuk beb

28.Makanan segera adalah
maggi..

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
tiap2 mlm je nak feeling.....



haaa dah x tahu btl ke idok

cik pilah suh copy sume..so saya copy je..wahhaha

Hari2 Terkahir Rahman ...

Posted by rixals ismail



............bersama budak praktikal..wahahha gimik je tuh tajuk besar.....
Man threat budak-budak tu makan petang.. igt beberapa org je tp yg dtg ke p alam square sume ke tempat kitarang.. meriah suasana beb....





Ni salam bersalaman.. maklumlah hari last budak praktikal jumpa rahman. Next week man dah xde. Cuti kawin...huhuhu. Rahman kat site dah jadi pemarah yang sgt2. Boleh dikatakan tiap-tiap hari dia marahh.. lambat marah, cepat marah x ikut arahan marah... uhuhhuhuu.. pepe pun itu sume asam garam kehidupan kan... So to budak praktikal, jgn amik hati lorrr... Rahman sayang korang semua tu.. cuma x tunjuk je..... Haaa nak tahu x, waktu rakaman ni kalo korang perasan rahman kuar air mata ckit..whahahah.. so sweetttt

video

Tension.....

Posted by rixals ismail



Aku tension
tension ngan diri ku
tension ngan diri disebelahku
tension ngan diri di hadapanku
tension ngan diri di belakangku
tension ngan diri di tepiku
tension ngan sume org di sampingku
tension ngan sume manusia di kehadiranku
tension ngan sume kawanku
tension ngan sume officemateku
tension ngan sume org-org-org-org kat bumi ni
huh huh huh huh huh
aku dah gileee
leh masuk hospital bahagia
biar senang nak cerita
lawatlah aku, aku gumbira disana

Kepala Paip

Posted by rixals ismail



AKu jadi plumber arini.. wahhh.... tadi gi umah cik pilah btlkan kepala paip yang x keluar airnye....(igt lainlah tu)..whahahahha.. aku gi beli kepala paip stainless steel kat kedai hardware rm15.00 dgn apa ntah nama yang putih tu aku x tahu nak panggil..wahhhahahaa.. tapi setelah pasang.. aku x tahu kenapa kepala paip tu x boleh tegak.. dia bengkok je...wahhahahahahah .. kelako2 kelako2 kelako2....


pelik kan.... kang kalo cuba puisng lg patah plak btg paip tu..uhuh

Ptg pula dapat jemputan makan makaroni goreng.. hehehe sedap sedap sedap cuma air je tawau.. whahahahaha..... elok tu untuk kesihatan

Training Room

Posted by rixals ismail



Hari ni team network kena siapkan training room untuk digunakan isnin ni. Penat n bowink gak kene keje hari cuti ni. Tapi dah tanggungjawab, kenalah buat. Selalu ada abg din manager lama aku yang settlekan sume benda ni tapi oleh kerana dia di tukarkan ke department yang staffnye x cukup (asyik keluar dan masuk), kenalah kitarang ni(bak kata afif 3 stooges- TQ afif kutuk kitarang ) buat. HUK Huk HUk... Takpela ni semua tugas gak. Nasib baik jumaat lagi our Haji n Abg Radzi n Syawal dah susun atur dulu pc. Kalau x, sakit lagilah pinggang n kaki aku ni. huhuhu. Tadi pun duk mengemas barang-barang dah rasa dah sakitnye.... Nak beli barang-barang lagi, ni xdok, tu xdok...huhhhhuu.... wat cabling... nak terminate network.. check perisian...uhhhuhu...... nasib lom kawin.. kalo x... hahhaha x dapat nak nolong dohhhhh.....


Man tgh betullkan cable n wat cabling


rehat japsss... tgh cuba2 kot leh jadi trainer..


Tgh cek swicth 3 com kot2 leh pakai lagi...


hmmmmm penat penat


akhirnye siap jugak lah sume.. except antivirus....huuhuhuh

Puncak Alam

Posted by rixals ismail




huhuhuhuh y always 3 of us need to solve many thing in here... very tired.... very stress.....and we neeeeed a longgggggg longggggggggggggg vacation......... . neeeed tooooo doooooooooooooooo everythinggggggggggggggggg...... needddddd toooo involve everything.............. needddd toooooo setleeee up anything........ pls someone help us...... i do not know if we can survive... our leg broke (especially me..wahhahaha)... our heart broke......... our car broke......our money also brokeeee......neeeddd to panjat tangga tingi-tingi.... neeeeeedddd mooooooooorreeee salaryyyyyyy plus moreeeeee boooooooonuuuuus...... arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh................
wayerless......ip phone.....firewall.....network installation.........
oa server...domino....karspersky......pc installation.....notebook installation.......printer installation.....cisco switch...... patching........ TPM.....TSM......document........ support...... scada........ internet...... server....... no training at all......... huh...... very suspect too safuan, lucky we hv him.... very kind person....and we learn many things from him...he like robot knows everything... glad to hv him onboard.... kan man..hehhehe... someone..pls kill me.....(huhuhu jgn btl2 la blm kawin ni...)

CElibrate besday MIss HR

Posted by rixals ismail



NI kitarang celibrate besday patiha.... tgk la yea.. hehehe x tahu nak cakap pe.. anyway hepi besday fatiha...huhuuhuh..


Tgh prepare nak wat surprise


Nyanyik tu..... terkejut hahahhaa
tu si jemah Pompuan melayu terakhir duk pakai batik..


opsss panas panas cepat la teha


hembus.. aauusssssss x padam pun...
kek cokelat indulgence secret recepi......


antara makanan yg di hidangkan.... sedap .. mkn freeee


sambal dlm kualai... pilah masak....


kopok si wak jemah masak....


air sunquick mandarin....


main cos mee goreng


lauk ayam kay ef ciiii...ala2 je